A Vidék Sportjai című pályázatban foglalt tevékenységek az Észak-Alföldi régió megyéire (Jász-Nagykun-Szolnok megye, Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) terjednek ki.

A projekt megvalósítási ideje 24 hónap, amelynek időintervalluma alatt egészségfejlesztő testmozgás szolgáltatás-fejlesztési tevékenység fog megvalósulni az említett régióban.

Komplex lakossági testmozgás programok, szabadidősport események és eseménysorozatok szervezésével és megvalósításával szeretnénk a lakosságnak lehetőséget adni az egészségesebb életmód kialakítására, a különböző sportok megismerésére, elsajátítására, illetve a klubfoglalkozások során prevenciós jellegű tornával megelőzni vagy lassítani a fizikai és mentális állapot romlását.

Célunk az egészséges életmód fontosságáról való tájékoztatás, illetve a különböző testmozgás formáinak megismertetése, beépítése a mindennapokba, ezáltal egy tudatosabb, egészségesebb lakóközösség létrehozása, amely az Észak- Alföldi régió pozitív irányú fejlődését szolgálja.

Kiemelt célunk olyan sport programok, illetve rendezvények szervezése a projekt során, amelyek valamilyen mozgásforma kipróbálására, elsajátítására ösztönzik a résztvevőket, mindemellett garantálják a jó hangulatot, illetve a közösség építését is egyaránt.